حمام وکیل
حمام وکیل از بناهای دیدنی شهر شیراز که میان سایر حمام های تاریخی این شهر، شهرت بسزایی دارد و نمونه کاملی از پیشرفت معماری حمام در دوران زندیه شناخته می شود. زیبایی هنر بکار رفته توسط معماران آن، هر بیننده ای را اجبار به دیدن می کند خصوصا سقف آن که بسیار دیدنی و معروف است و ممکن است باعث شود شما سر به هوا حرکت کنید. سقف حمام به دلیل داشتن تصاویری آهک بری که روی آن نقش بسته، فوق العاده خاص و منحصر به فرد است. حمام وکیل در دوران زندیه به دستور کریم خان زند ساخته شد. این حمام در خیابان لطفعلی خان زند و نزدیک به دیگر بناهای زندیان چون بازار وکیل و مسجد وکیل قرار دارد. بخش شاه نشین حمام بسیار خیره کننده است و حمام وکیل در فهرست آثار ملی ایران ثبت و نگاشته شده است.
آدرس: ایران -فارس -شیراز -بلوار کریمخان زند، خیابان آیت الله طالقانی ، کنار مسجد وکیل
آرامگاه سعدی
آرامگاه سعدی که به سعدیه شهرت دارد، از جاذبه های تاریخی و دیدنی شهر شیراز است. در کل می توان گفت در شهر شیراز بوی شعر و ادب مشام هر گردشگری را نوازش می کند از این رو آرامگاه سعدی که زمانی محل زندگی آن بزرگوار نیز بوده، بهترین نقطه برای استشمام سخنان بی بدیل آن است. شرف الدین مصلح شیرازی معروف به سعدی شیرازی، شاعر و نویسنده توانمند ایرانی در قرن هفتم هجری قمری بوده است. سعدی در نظامیه بغداد تحصیل کرد و پس از اتمام تصحیل به عنوان خطیب به شام و حجاز سفر کرد. پس از بازگشت از این سفرها، سعدی تا آخر عمر در شیراز ماند. آرامگاه سعدی در شیراز قرار دارد که به سعدیه هم معروف است. در برخی مراجع تاریخ تولد سعدی در سال 585 هجری قمری آورده شده و در برخی دیگر 606 ، وی احتمالاً بین سال های 600 تا 615 هجری قمری زاده شده اما وفات آن در بیشتر مراجع 691 هجری قمری اشاره شده است.
آدرس: ایران -فارس -شیراز -شهرک سعدی، انتهای خیابان بوستان، مجاورت باغ دلگشا
تخت جمشید
بنایی عظیم که به دستور داریوش بزرگ شروع ساخت آن بوده و در زمان جانشینانش به پایان رسیده.این بنا شامل کاخ های متعددی شامل کاخ تچر،حرمسرا،کاخ صد ستون،خزانه و… است که طلاهایی که در ساختن تخت جمشید بکار رفته بود را لشکر اسکندر مقدونی غارت کرد و بعد از آن این بنا را به آتش کشیدند.همچنین نقش رستم(جایی که چهار تن از شاهان هخامنشی آنجا دفن شده اند)و کعبه ی زرتشت در نزدیکی آن قرار دارند.
آدرس: ایران -فارس -مرودشت- ۱۰ کیلومتری شمال شهر مرودشت و در ۵۷ کیلومتری شهر شیراز
باغ ارم شیراز
در شمال غربی شهر شیراز و در کنار شهر، باغ زیبا و خیره کننده ای از دوران قاجار باقی مانده که به باغ ارم مشهور است. این باغ یکی از نه باغ ایرانی است که نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و در آن چند بنای تاریخی و باغ گیاه شناسی نیز قرار دارد. باغ ارم از زیباترین باغ های ایران شناخته شده و امروزه دانشگاه شیراز آن را به عنوان باغ گیاه شناسی در دست دارد.
این باغ از املاک خاندان قوامی شیراز بود و از اقصی نقاط جهان در آن، گیاهان بسیاری کاشته شده است به هیمن دلیل و به داشتن تنوع گیاهی زیاد، باغ ارم به شکل یک نمایشگاه از انواع گل ها و گیاهان درآمده است. ساختمان اصلی باغ دست خاندان ایلخانی قشقایی بوده اما در دوره ناصرالدین شاه، حاج نصیرالملک شیرازی باغ را خریداری می کند و ساختمانی را در سال 1311 قمری بر اساس بنای اصلی می سازد. سروهای سر به فلک کشیده، درختان مرکبات و آبشارهای باغ ارم به علاوه تالار عمارت که با دو ستون پابرجاست خیلی دیدنی و خیره کننده هستند.
در میان درختان سرو این باغ سرو بلند قامتی است که از دور جلب توجه می کند و بعلت موزون بودن آن را سروناز می خوانند.
آدرس: ایران- فارس- شیراز -خیابان دانشگاه، میدان ارم، ابتدای خیابان ارم
آرامگاه حافظ
شیراز را به یکی از اصلی ترین قطب های گردشگری ایران تبدیل کرده است. در میان این همه زیبایی در شهر بهار نارنج، چیزی که بازدید آن بیش از همه به گردشگران پیشنهاد می شود، حافظیه یا همان آرامگاه خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین شیرازی است.
آرامگاه حافظ در مناطق شمالی شهر شیراز و جنوب دروازه قرآن آن واقع شده است. این مجموعه دارای مساحتی در حدود 20000 مترمربع بوده و از بخش ها و قسمت های مختلفی تشکیل شده است. این مکان به طور کلی دارای دو صحن شمالی و جنوبی است که توسط یک تالار مجزا از هم جدا شده اند. در مجموعه حافظیه 4 در برای ورود و خروج طراحی شده که درب اصلی آن در ضلع جنوبی، یک درب در شمال شرقی و دو درب نیز در ضلع غربی این مجموعه قرار گرفته است.
آدرس: ایران -فارس -شیراز -بلوار هفت تن، بلوار چهل مقام
ارگ کریم خان زند
در میان دیدنی های شیراز، ارگ کریمخانی یکی از مشهورترینها است. این بنای باشکوه که در مرکز شهر شیراز قرار دارد، از آثار باشکوه دوره زندیه است که توسط کریمخان زند معروف به وکیل الرعایا در سال ۱۱۸۰ هجری قمری ساخته شده است. این ارگ محل حکومت و زندگی کریمخان بود و به همین علت به ارگ کریمخانی معروف است. ارگ کریمخان در سال ۱۳۵۱ در فهرست میراث ملی ایران قرار گرفت.
آدرس: شیراز، ابتدای خیابان کریم خان زند، نبش میدان شهرداری