برج ساعت رشت
برج ساعت از شناختهشدهترین دیدنی های رشت است و از آن بهعنوان نماد شهر رشت یاد میکنند.
این بنا هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر گیلان در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و چندی بعد به صورت سابق بازسازی شد.
باغ محتشم رشت
باغ محتشم رشت که امروزه پارک شهر رشت نیز نامیده میشود، از جاهای دیدنی رشت و قدیمیترین پارک این شهر به شمار میآید. این مجموعه دارای دو بخش مکانیزه و باغ است. قدمت باغ محتشم که امروزه پارک اصلی شهر رشت محسوب میشود، به دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار میرسد.
رودخانه گوهررود با انحنای خاصی از جنوب باغ عبور میکند و زیبایی محیط را دو چندان میسازد. همچنین این بوستان دارای یک برکه طبیعی زیبا با دو فواره است که همراه با درختان قدیمی به جذابیت آن افزودهاند.
امکانات باغ محتشم رشت باغ محتشم رشت دارای امکانات رفاهی متنوعی است که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود: زمین ورزشی زمین بازی کودکان وسایل ورزش همگانی نمازخانه میزهای تنیس دیواره سنگنوردی سرویس بهداشتی نیمکتهای استراحت
مجموعه میدان شهرداری رشت
میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰) احداث شد و مجموعه آن شامل کاخ شهرداری، موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران میشود. ساختمان شهرداری و برج ساعت آن، نماد شهر رشت است. این بنا هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر منجیل در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و چندی بعد توسط روبرت واهانیان، بهصورت سابق مرمت شد.
اجرای روزانه موسیقی زنده در صبح و هنگام مناسبتها توسط گروه ارکستر شهرداری رشت، روبهروی در شهرداری، داخل محوطه میدان و در محوطه مخصوص گروه ارکستر صورت میگیرد و این تنهای یکی از ویژگیهای بینظیر میدان شهرداری رشت است. زنگ ساعت مجموعه نیز در هر ساعت برابر با عدد ساعت و هر نیم ساعت یک زنگ به صدا در میآید.
عمارت شهرداری رشت
ساختمان سفید و زیبای کاخ شهرداری در شهر رشت یکی از جاذبههای زیبای این شهر و از چشمنوازترین عمارتهای میدان شهرداری رشت است که توجه گردشگران را به خود جلب میکند.
در حال حاضر از قدمت این ساختمان حدود بیش از ۹۰ سال گذشته است و این بنا هنوز توانسته زیبایی خود را حفظ کند. برای ساکنان شهر رشت که هر روز از کنار این عمارت زیبا میگذرند، بنا کاملا عادی به نظر میرسد، اما برای کسانی که وارد شهر رشت میشوند یا از آن میگذرند، این بنا و تمامی ساختمانهای میدان شهرداری چشماندازی زیبا و رویایی دارند. کاخ شهرداری رشت در ۲۶ آذرماه سال ۱۳۵۶ با شماره ۱۵۱۶ ثبت آثار ملی شد. این بنا در زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و دچار ترک شد که بعد از آن بازسازی شد.
عمارت شهرداری رشت نماد شهر رشت و یکی از جاذبههای اصلی و چشمنواز شهر است که هنوز نیز گروه موزیک و ارکستر آن برقرار است و گردشگران شهر رشت میتوانند از آن دیدن کنند.
امامزاده هاشم
امامزاده هاشم مهمترین جاذبه روستای امامزاده هاشم در استان گیلان به شمار میرود و با قرارگیری در فاصله کمی از شهر، از جاهای دیدنی رشت محسوب میشود. این زیارتگاه که در بلندترین نقطه از روستا واقع شده است، در جنگ جهانی اول و قیام میرزا کوچک خان جنگلی، متحمل آسیبهای فراوانی شد. هرچند این بنا بعدها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت؛ اما بافت قدیمی امامزاده از بین رفت. این مجموعه بازارچه، مهمانسرا، مسجد، پارکینگ، پارک، کتابخانه، کشتارگاه و درمانگاه دارد و از پای کوه تا قله امتداد یافته است.
دریاچه سقالکسار
استان گیلان تکهای از بهشت در شمال کشور است و جایجای آن، پر از جاذبههای طبیعی حیرتانگیزی است که هر سال، گردشگران ایرانی و خارجی بسیاری را بهسمت خود میکشاند. روستای سقالکسار و سد خاکی مشهور آن، یکی از دیدنیهای رشت است که بهتر است در سفر به این شهر، تماشای آن را از دست ندهید.
روستای سقالکسار در فاصله بسیار کوتاهی از رشت، مکانی بینظیر با امکانات مناسب است. دریاچه سقالکسار، پاکترین دریاچه گیلان، شاید برای شما بسیار آشنا باشد؛ بله درست حدس زدید، این دریاچه لوکیشن فیلم ماهی و گربه است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به سفری به میان این دریاچه نیلگون ببریم که آیینهای شفاف از زیباییهای اطراف است و انعکاس درختان انبوه در آن، آرامش و سکونی عجیب را به گردشگران هدیه میکند؛ چشماندازی که نمیتوان از آن چشم برداشت.
آدرس: استان گیلان، رشت، فلکه انتظام، ۱۰ کیلومتری جاده جیرده، بعد از بقعه آقاسید شریف، روستای سقالکسار
تالاب عینک
تالاب عینک یا دریاچه عینک یا مرداب عینک تالابی است طبیعی که در منطقه ۴ شهر رشت واقع است. این تالاب از شرق به تقاطع غیرهمسطح شهدای گمنام، از شمال به بلوار شهید افتخاری، از جنوب به پارک دانشجو و مناطق مسکونی غیرمجاز و از غرب به شرکت دخانیات رشت محدود شده است. این تالاب بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان است. این تالاب به دلیل آن که در عکسهای هوایی شبیه عینک است به این نام خوانده میشود. این مرداب از مناطق گردشگری مهم و مکان های دیدنی رشت به شمار میرود. محیط آن ۱۲ کیلومتر و پهنه آبی آن ۴۴ هکتار و حریم و پهنه ساحلی و خشکی آن ۱۶۳ هکتار است.
آرامگاه استاد ابراهیم پورداوود
استاد «ابراهیم پورداوود» را بنیانگذار ایرانشناسی در ایران و جاوید دارنده فرهنگ و زبانهای ایران باستان میدانند. استاد پس از سالها آموختن و آموزش فرهنگ ایران، در ۲۶ آبان ماه ۱۳۴۸ در ۸۳ سالگی در تهران درگذشت. او را بر اساس وصیتش، در کنار اجدادش در کوی حاجی داوود رشت و با تشریفات بسیار، در آرامگاه خانوادگی خود به خاک سپردند.
پس از درگذشت وی مجالس بزرگداشت و یادبود بسیاری در کشورهای آلمان، هند، پاکستان، فرانسه و در شهرهای مختلف ایران از جمله در تهران، رشت، شیراز، اصفهان و کرمان برگزار شد و بزرگان علم و ادب از دانش، ادب، خدمات علمی و تلاشهای این ایرانشناس سترگ در شناساندن فرهنگ ایران باستان تجلیل کردند.